50x30x30 Nano SPS Tank

Luwino

New Member
View Badges
Reaction score
0
Rating - 0%
0   0   0
Selamlar, 2014 Ocak ayında kurdugum ve 2014 Haziran ayında daha büyük tank kurdugum için bozduğum nanomu tekrardan şaha kaldırdım. Daha önce ki kurulumda yaptığım hataları düzeltip sorunsuz bir kurulum yaptım başta ufak bi silikon açılması oldu boşaltıp içten tekrardan silikon çektim sorun düzeldi. Onun dışında herşey güzel gidiyor 24 Agustos 14 kurulum tarihidir. Ertan abiye çok teşekkürler kayalar için, kendi yaptığı DIY canlı kayalardan verdi 3 hafta kadar bir kovada beklettim daha sonra APEL solventsiz deniz tutkalıyla kayaları güzelce birbirine tutturdum ve tanka ekledim. Bu kayaların tankta ciddi PH sorunu oluşturdugunu biliyorum fakat tahmini şuan PH değeri 8.7 gibi olmalı. Suyun yarısını, diğer ana tankımdan girdim ve hergün bakteri feeder ile destekledim. Tank 14. gününü tamamladığında 1 palyaço ve 1 Conch girdim 3 gündür sorunsuz yaşıyorlar. Şimdilik bu kadar gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim
smileblue.gif

Ekipmanlar;

1) 50x40x30(h) 10cm Arkadan Sump
2) Tunze 9002 Protein Skimmer
3) 3x24W DIY T5 Armatür ( 2x Sylvania Coral Star 1x Aquastar )
4) Jebao WP-10 Dalga motoru
5) Tunze Nano Osmalator
6)Hydor 1150Lt/h Kafa Motoru
7) 5kg Coralx WhiteX
8) Kurulumu CoralX SaltX ve Coralx ColorX katkısıyla yaptım.

Canlılar:

1) SPS bakımı kolay olan türlerden 2-3 tür farklı farklı fraglar ana tankımda bekliyorlar.
2) 2-3 adet conch
3) Tek bakılmak şartıyla s boy Aslan balığı besliyeceğim.

Fotoğraflar;

kZ495W.jpg

Z2vXla.jpg

9vMajk.jpg

OJYvPZ.jpg

34.Gün

Diatom geçer geçmez ,birkaç güncel fotoğraf ekliyim dedim
smileblue.gif
Daha hiç test yapmadım fakat durumlar iyi gibi gözüküyor. Ca-Mg-Kh Testlerini bayramdan sonra almayı planlıyorum. Bird's Best Fraglarımdan 4 tane vardı diğer 3 ünü çıkarttım tanktan. Onların yerine Bayramdan sonra başka spsler eklenicek. Aslan Balıgıma geldiğinden bu yana hiç birşey yediremedim, Karides ayıklayıp verdim yüzüne bakmadı, dondurulmus yeminde aynı. Fakat camlardaki ufak beyaz podları yerken gördüm bir süre idare edeceğini umuyorum, yavru moli deniyeceğim malesef son olarak..

Fotoğraflar;

6689y9.jpg

dq0PrL.jpg

oz9jW2.jpg

Vy60nr.jpg

02L169.jpg

2Q5rzj.jpg

Ve son olarak hediye pufferim
smileblue.gif

b4Yr7d.jpg

IF YOU HAD TO TAKE A REEFING EXAM, WOULD YOU PASS?

• Yes!

Votes: 32 45.7%
  • Not yet, but I have one that I want to buy in mind!

Votes: 9 12.9%
  • No.

Votes: 26 37.1%
  • Other (please explain).

Votes: 3 4.3%

New Posts

Back